„Promocja i kultura obszaru LSROR poprzez organizację taneczno – teatralno – kulinarnego koła zainteresowań oraz organizację spotkań kulinarnych Lifecooking”
Lokalizacja: Tuchomie
Data rozpoczęcia: 20 luty 2014
Data zakończenia: 30 czerwiec 2015
Koszt całkowity: 33 442,89 zł
Montaż finansowy: Całkowity koszt projektu: 33 442,89 zł; wysokość dofinansowania: 25 043,00 zł; wkład własny: 8 399,89 zł
Program: Program Operacyjny RYBY 2007-2013
W ramach realizacji operacji:
Utworzono taneczno–teatralno–kulinarne koło zainteresowań dla którego zaplanowano zakup sprzetu do obróbki termicznej, naczynia do przewożenia transportu, degustacji potraw rybnych, zakup naczyń i urzadzeń do pokazów lifecooking, zestawy piknikowe (stół + 2 ławy) – 8 kpl., agregat – 1 szt., aparatura nagłośnieniowa – 1 kpl., zakup elementów stroju do tańca rybackiego oraz strojów do spaktaklu plenerowego. Ponadto w ramach promocji obszaru LSROR z udziałem uczestników powstałego koła zainteresowań zorganizowano cykl pięciu spotkań kulinarnych – lifecooking tj. gotowanie na żywo, których tematem przewodnim – specjalnością była ryba w każdej postaci.
Środki na realizację projektu pozyskano w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony rozwój sektora rybołóstwa i nabrzeżnych obszarów rybackich 2007 – 2013” w ramach środka 4.1 Rozwój obszarów zależnych od rybactwa z wyłączeniem realizacjioperacji polegających na funkcjonowaniu lokalnej grupy rybackiej (LGR) oraz nabywaniu umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności.
Wnioskodawca: Stowarzyszenie Miłośnicy Gminy Tuchomie
Utworzono taneczno–teatralno–kulinarne koło zainteresowań dla którego zaplanowano zakup sprzetu do obróbki termicznej, naczynia do przewożenia transportu, degustacji potraw rybnych, zakup naczyń i urzadzeń do pokazów lifecooking, zestawy piknikowe (stół + 2 ławy) – 8 kpl., agregat – 1 szt., aparatura nagłośnieniowa – 1 kpl., zakup elementów stroju do tańca rybackiego oraz strojów do spaktaklu plenerowego. Ponadto w ramach promocji obszaru LSROR z udziałem uczestników powstałego koła zainteresowań zorganizowano cykl pięciu spotkań kulinarnych – lifecooking tj. gotowanie na żywo, których tematem przewodnim – specjalnością była ryba w każdej postaci.
Środki na realizację projektu pozyskano w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony rozwój sektora rybołóstwa i nabrzeżnych obszarów rybackich 2007 – 2013” w ramach środka 4.1 Rozwój obszarów zależnych od rybactwa z wyłączeniem realizacjioperacji polegających na funkcjonowaniu lokalnej grupy rybackiej (LGR) oraz nabywaniu umiejętności i aktywizacji lokalnych społeczności.
Wnioskodawca: Stowarzyszenie Miłośnicy Gminy Tuchomie